Eukalipto olio esentziala
Izen latindarra:Eucalyptus Globulus
Erabilitako landare-atala: Hostoak eta adaxkak
Jatorria:Txina
Erauzketako metodoa: Lurrun-destilazioa
Eukaliptuaren olio esentziala likido kontzentratua da, eukaliptu globulus zuhaitzaren konposatu aromatiko lurrunkorrak dituena. Oro har, destilatu egiten da; batzuetan, berriz, prentsatu edo disolbatzaile bidez ateratzen da. Eukaliptuaren olio esentziala bakterio-kontrakoa, desinfektatzailea eta analgesikoa dela esaten da. Eztula, katarroak eta arnas aparatuko beste arazo batzuk arintzeko erabili izan da. Giharretako eta artikulazioetako minak arintzen ditu, eta zauriak, erredurak, ultzerak eta intsektuen ziztadak sendatzen laguntzen du. Aromaterapian, eukaliptuak jarduera, bizitasuna eta energia sustatzen dituela esaten da.
Arnas aparatuko arazoetarako, olio honen tanta batzuk oihal batean bota, eta ahotik arnastu eta sudurretik bota daitezke, minutu erdiz. Zuzen aplikatzen da zauri, erupzio eta intsektuen ziztaden gainean. Gehitu tanta batzuk zure bainuko uretan, indarberrituta eta freskatuta sentitzeko. Busti zure oin minduak ur epelaren ontzi batean, olio honen 4-5 tanta erantsita, mina arintzeko. Difusore batean olioaren tanta batzuk jartzeak aireko germenak eta bakteriak hiltzen dituela esaten da; ideia ona da gaixo dagoen pertsona baten gelan erabiltzeko. Eukaliptuaren olio esentziala kanpo-erabilerarako soilik da; kontsultatu beti profesional baimendu batekin osasun-erremedio gisa erabiltzen duzunean.
Olio esentzialek antzinaroan Egipton, Txinan eta munduko beste leku batzuetan sendatzeko zeregina izan dutela ulertu izan da. Medikuntza eta kosmetika forma zaharrentzat jotzen dira, landareetatik destilatzen baitira, prozesu edo makineria korapilatsurik gabe, baina, hala ere, arte bat dira. Haien propietate sendagarri eta aromatikoengatik, antzinakoentzat urrea baino baliotsuagotzat jotzen ziren.
Olio esentzialek antzinaroan Egipton, Txinan eta munduko beste leku batzuetan sendatzeko zeregina izan dutela ulertu izan da. Medikuntza eta kosmetika forma zaharrentzat jotzen dira, landareetatik destilatzen baitira, prozesu edo makineria korapilatsurik gabe, baina, hala ere, arte bat dira. Haien propietate sendagarri eta aromatikoengatik, antzinakoentzat urrea baino baliotsuagotzat jotzen ziren.
IFRA: IFRA
SDS: SDS
Allergen Declarations: Allergen Declarations
Bidalketak
Bidalketa doan Espainia penintsularrera eta Balear uharteetara, 55 €-tik gorako eskaeretan. Zure eskaera 1 edo 2 lanegunetan prestatzen dugu, eta normalean 2 eta 5 lanegun artean jasoko duzu (Espainia penintsularrean eta Balear uharteetan). Kontsultatu epeak eta helmugak gure bidalketa-politikan.
Itzultzeak
Jasotzen duzunetik 14 egun natural dituzu erosketari uko egiteko. Nola egin azaltzen dizugu gure itzulketa-politikan.